Ny information gällande gästparkering

Som flera har noterat, har betalningsautomaten vid vår gästparkering i början av området, monterats ned. Detta beror på att vårt avtal med parkeringsföretaget Controlla har avslutats per den 30 juni 2023. Från och med 1 juli 2023 träder ett nytt ersättande avtal i kraft.

Det nya avtalet är med Securitas och det mesta kommer att vara sig likt, med skillnaden att de nu hanterar samtliga delar av parkeringstjänsterna för vårt område. De kommer också fortsatt att finnas tillgängliga som fastighetsjour och genomföra ronderingar i området nattetid.

För gästparkering från och med nu, kommer det endast att gå att betala med appen EasyPark. Det finns alltså ingen möjlighet att betala med kort eller mynt direkt i en automat. Denna förändring är dels i linje med Securitas rekommendation till styrelsen, men också en önskvärd modernisering av områdets faciliteter. Om någon inte är bekant med EasyPark-appen, rekommenderar vi att du trycker på den här länken för att lära dig mer.

Uppdatering 31/8: Den norra gästparkeringen är nu färdig med linjemålning och skyltning.

BRF Åkanten Gästparkering Norra delen av området nära Lerum Andersvägen 144

Uppdatering 12/7: Den nya zonkoden i EasyPark är nu aktiverad och synlig i appen. Koden är 61799 och gäller på båda gästparkeringarna, så snart den norra delen är helt färdigställd med skyltar och linjemarkeringar.

Priset för gästparkering är nu 6,00kr per timme plus serviceavgift.