FÖRENINGSLOKALEN

I källarplanet på föreningshuset på Lerum Andersvägen 5 hittar du vår fina föreningslokal. På den här sidan hittar du allt du behöver veta om lokalen, inför ett eventuellt hyrestillfälle.

Bokning och betalning

Om du är intresserad av att hyra föreningslokalen, behöver du först och främst kontrollera med vår uthyrningsansvarig Mariana Chamoun (070 – 426 08 74) om lokalen är ledig det datum och den tid du önskar.

Efter att ditt datum och tid har bekräftats skall hyresbeloppet enligt nedanstående prislista betalas med Swish med nedanstående QR-kod eller direkt till nummer 123 608 75 48. Din Swish-betalning skall ske senast 24 timmar innan hyrestillfället. Skicka gärna betalningsbekräftelse som skärmdump till Mariana. Efter genomfört betalning, kort innan hyrestillfället, får du den PIN-kod som ger dig tillgång till lokalen (både till huvudentrén och dörren ner till källaren).

Tillgängliga tider för bokning

 • Dagpasset: 10:00 – 16:00 (städat och klart senast 16:45 samma dag)
 • Kvällspasset: 17:00 – 23:00 (städat och klart senast 09:45 dagen efter)
 • Heldagspasset: 10:00 – 23:00 (städat och klart senast 09:45 dagen efter)

Priserna är samma oavsett om det är vardag, helg eller högtid. Observera att under hela 2023 är det inte möjligt att boka kvällspass eller heldagspass på måndagar, p.g.a. en stående bokning.

Priser 2023

Under 2022 och 2023 har styrelsen genomfört en rejäl modernisering och upprustning av lokalen. Under 2023 skedde därför en motiverad prishöjning. Vi vill dock fortfarande tro att lokalen är mycket attraktivt prissatt i förhållande till andra lokaler i liknande storlek.

Nedanstående priser gäller för kalenderåret 2023, d.v.s. till och med 2023-12-31. Prisbild efter det, fastställs mot slutet av året i samband med budgetfastställandet för 2024.

 • Dagpasset: 400kr för medlem, 550kr för utomstående
 • Kvällspasset: 600kr för medlem, 750kr för utomstående
 • Heldagspasset: 700kr för medlem, 1000kr för utomstående

OBS: Priserna kan endast rabatteras/förhandlas om du vill boka och förskottsbetala minst tre datum samtidigt eller teckna ett löpande hyresavtal, t.ex. ett stående hyrestillfälle varje månad. Kontakta Mariana eller Johan i styrelsen för att diskutera detta.

Lokalens kapacitet

Vår föreningslokal är en välutrustad lokal avsedd och lämplig för möten, årsstämmor, barnkalas, middagar och fester. Lokalen är anpassad för 48 middagsgäster men laglig kapacitet är 130 personer samtidigt. Vi avråder från att vara mer än 60 gäster samtidigt av bekvämlighetsskäl. I synnerhet för längre bokningar. Lokalen nås via trapp (cirka 20 trappsteg) och saknar hiss eller annan transport för rörelsehindrade.

Köket

Lokalen har ett enklare kök bestående av följande huvudsakliga delar:

 • 2st extra stora kyl- och frysskåp
 • 1st ugn med fyra plattor av gjutjärn
 • 3st mikrovågsugnar
 • Bestick, tallrikar och glas lämpliga för en trerättersmiddag för 48 personer
 • Redskap för enklare matlagning (stek- och kokkärl, ugnsformar, skärbrädor, knivar m.m.)
 • Serveringsfat och skålar
 • Övriga verktyg såsom saxar, korkskruvar, kapsylöppnare m.m.

OBS: Har ni planerat ambitiös matlagning och uppläggning, ta gärna med redskap som är viktiga för matlagningens slutresultat, hellre än att räkna med att det som finns i lokalen är tillräckligt mycket eller bra. Spisen är en gjutgärnsmodell från 00-talet och är långsam att få varm och värmejusteringar tar lite tid.

Normalstort kök med gott om serveringsutrustning, kaffebryggare, termosar m.m.
Dubbla kylskåp, tre mikrovågsugnar, diskmaskin m.m.

Lokalens stora rum

Det stora rummet är det huvudsakliga utrymmet, där möten, middagar, fester m.m. anordnas. Lokalen är rektangulär och cirka 16x8m i golvyta. För middagsdukning eller andra sittande aktiviteter finns:

 • 8st bord
 • 48st stolar (6st per bord)

I stora rummet finns också vår huvudsakliga TV- och ljudanläggning. En guide för hur du gör för att streama video, ljud m.m. finns till höger om skärmen samt i den digitala guiden längre ned på denna sida.

86”-TV samt fräscha bord och stolar för 48 sittande gäster
Gott om ledig golvyta för aktivitet trots 48 sittande gäster samt soffgrupper i hörnet
Stora rummets trevliga loungegrupp

Lokalens lilla rum

Det mindre rummet nås genom ett avgränsande dörrparti. Där inne finns ett mindre, kvadratiskt rum på cirka 4x4m i golvyta. Där finns två soffor, en bokhylla med sällskapsspel m.m. (se fotot här nedan) samt en darttavla.

Rummet är tänkt till lugnare samtal, spel eller varför inte som ett separat utrymme för de yngsta festdeltagarna medan de vuxna vistas i det stora rummet? Rummet har också en TV med möjlighet att streama innehåll, spela TV-spel och dylikt. Läs mer om det längre ned.

Soffgrupp med tillhörande 47”-TV med Chromecast, Playstation 3 och soundbar
En rad olika sällskapsspel, kortlekar, pokerset, pussel, filmer, TV-spel och barnböcker finns också att nyttja när du hyr vår lokal.

TV- och ljudanläggningen i stora rummet

På väggen i det stora rummet hittar du en 86-tums-TV. Detta är en modern TV med internetuppkoppling och ett antal appar. TV:n har också en Apple TV 4K samt en inbyggd Chromecast. Tack vare dessa funktioner, kan du smidigt dela material från en surfplatta eller telefon och spela upp det på TV:n oavsett om det är en Apple-enhet eller en Android-enhet.

Direkt under TV:n sitter en soundbar som dels kan användas ihop med TV:n, oavsett om du delar material från en egen enhet eller om du använder en av apparna på Apple TV. Du kan också byta läge på soundbaren och dela ljud direkt från din enhet med Bluetooth. I hörnet på stora rummet står även en tillhörande baslåda. Styrkan på volymen och basen regleras på Samsung-fjärrkontrollen.

Vill du spela material direkt från en bärbar dator, använder du HDMI-kabeln som hänger från sidan av TV:n.

Här finns en detaljerad guide för utrustningen, som vägleder dig när du är på plats i lokalens stora rum

TV- och ljudanläggningen i lilla rummet

På väggen i det lilla rummet, hittar ni ytterligare en TV men i den lite nättare storleken 47 tum. Även den har en soundbar ansluten, som gör det möjligt att få bra ljud oavsett om du spelar video eller ljud direkt till högtalaren.

Denna TV har en Xiaomi Chromecast inkopplad, vilket gör det möjligt att streama innehåll från både Apple- och Android-enheter till den, under förutsättning att du ansluter dig till lokalens WI-FI-nätverk (lösenordet står på lappen i ramen till höger om TV-apparaten)

En TV-spelskonsol av modellen Playstation 3 är också inkopplad. Konsolen står i skåpet under TV:n och de spel som finns tillgängliga hittas i hyllan bakom. Vill du titta på DVD- eller Bluray-filmer kan du också göra det via spelkonsolens skivläsare. I bokhyllan hittas ett antal filmer och spel att välja mellan.

Soundbaren gör det möjligt att spela upp ljud från Chromecast, Playstation eller Bluetooth direkt från din enhet. I guiden här nedan, samt den som finns utskriven till höger om TV:n i lilla rummet, beskriver vi mer i detalj hur allt går till.

Här finns en detaljerad guide för utrustningen, som vägleder dig när du är på plats i lokalens lilla rum

Lilla rummets fjärrkontroller

Toaletter

Två toaletter hittas i byggnadens markplan, precis vid huvudentrén. En toalett är handikappanpassad och har skötbord och den andra är mindre och saknar motsvarande utrustning. WC-rengöring, påfyllnad av toalettpapper och handtorkpapper finns i städskrubben vägg i vägg med toaletterna.

Parkering

Utanför lokalen, på samma sida som entrén, finns utrymme för 5-7 bilar att parkera kostnadsfritt under tiden du har din bokning. Se blåa markeringar nedan för förslag på hur ni kan parkera.

Om frågor eller uppmaningar från parkerings- eller vaktbolag skulle uppstå, vänligen ta kontakt med er kontaktperson i styrelsen så hjälper vi er att ta den dialogen. Era bilar förväntas vara borta i samband med sluttiden för er bokning.

Behöver ett större antal bilar parkeras, rekommenderar vi sträckan längs Lerum Andersvägen i riktning bort mot bensinmacken (se röd markering). Här behöver ni själva kontrollera skyltningen för gällande parkeringsföreskrifter.

Städning efter din bokning

För att vi ska kunna hyra ut lokalen direkt efter ditt bokade pass, kräver det att den lämnas i det skick du själv vill finna den i. Vi i styrelsen är förtroendevalda och har heltidsjobb och egna privatliv på sidan om styrelseuppdraget och har inte heller alltid möjlighet att kontrollera att du som hyrt lokalen har skött dig till punkt och pricka. Det betyder att vi lägger stor tillit och förtroende till dig som hyr, att du gör ett bra jobb med slutstädningen.

På väggen i köket finns en inramad städguide. Den består av obligatoriska delar och några moment som endast måste göras vid behov, lite beroende på vad ni använt och inte. Guiden finns också länkad digitalt längst ner i det här avsnittet.

I rummet direkt bakom kylskåpen i köket, finns ett förråd/skrubb, där lokalens städvagn och dammsugare återfinns. Du behöver inte själv byta påse i dammsugaren efter dig, men vid behov finns extrapåsar på hyllan inne i städskrubben.

Städvagnen är utrustad med hinkar, trasor och en hållare för soppåse. Denna säkerställer att städningen går smidigt när er bokning är över.

Du förväntas att kasta alla sopor efter din bokning. För att göra det, vänligen använd den nyckel som hänger i städskrubben på övre plan (intill toaletterna), så kommer du åt vår miljöstation och soprum på markplan intill byggnadens entré.

Här finns en detaljerad guide för städningen, som vägleder dig när du ska städa lokalen

Regler och beteende

För allas trevnad, behöver lokalen och området runt omkring den hanteras med respekt. Det avser följande delar utöver normalt sunt förnuft:

 • Inget skräp utanför lokalen, inklusive cigarrettfimpar, ölburkar etc.
 • Inga högljudda samtal eller folksamlingar utanför lokalen efter 22:00
 • Håll alltid entrédörren stängd om du spelar hög musik
 • Dokumentera och rapportera eventuella skador på byggnad, lokalens fasta installationer eller lös egendom till styrelsens uthyrningsansvarig Mariana

Konstprojektet 2023

Under sommaren 2023 tog styrelsen initiativet till ett konstprojekt, för att framhäva lokala konstnärer och samtidigt få en mer intressant och estetiskt tilltalande föreningslokal. Tryck här för att läsa om projektet.


Om du som läst igenom informationen på den här sidan har några frågor eller önskemål, vänligen ta kontakt med styrelsens uthyrningsansvarig Mariana Chamoun. Du hittar kontaktuppgifter på den här sidan.