Lansering av appar för Apple iOS och Android

BRF Åkanten i Lerum lanserar två appar

Styrelsen har nu förmånen att börja det nya året med en glad nyhet – att vi har utvecklat två appar som är live i skrivande stund. En app för Apple iOS (iPhone och iPad) samt en för Android-enheter av olika fabrikat. Nedan följer en beskrivning av hur du hittar till apparna, vad syftet med dem är och vad du som föreningsmedlem skall tänka på.

Huvudsyftet med apparna är att stärka styrelsens kommunikation med våra medlemmar och lägenhetsinnehavare. Åposten och lappar i brevinkastet i all ära, men vi vill också stärka våra positioner i de digitala kanalerna. Den nya hemsidan och vår Facebook-grupp är två viktiga steg på vägen. Men för att du som medlem skall få kännedom om att nytt nyhetsinnehåll har postats på hemsidan, vill vi inte att du ska vara tvungen att gå in på hemsidan titt som tätt för att se om det är något nytt publicerat. Vi vill istället kunna skicka pushnotiser till dig, när något viktigt innehåll publiceras på hemsidan.

Det är inte tanken att dessa notiser skall bli varken störande eller alldeles för frekventa, utan endast skickas ut när viktig information som vi anser berör alla eller åtminstone stor andel av våra medlemmar, har publicerats här på hemsidan. I övrigt är appen endast en mobilanpassad version av vår hemsida, så det ser likadant ut som om man surfar in på hemsidan via telefonens egen webbläsare. Huruvida du besöker hemsidan via appen eller webbläsaren spelar alltså ingen roll.

Apparna hittas i Apple App Store respektive Google Play Store. För att hitta till nedladdningssidan för respektive app, kan du antingen klicka på nedanstående ikoner från din mobila enhet, alternativt gå direkt in i appbutiken på telefonen/plattan och sök på BRF Åkanten.

OBS: Det är viktigt att man tillåter att appen får lov att skicka notiser, för att dessa skall dyka upp på enheten när en nyhet har publicerats. Denna fråga brukar komma upp första gången du öppnar appen på din enhet.

Har du frågor om eller vill felanmäla funktioner i apparna är du varmt välkommen att kontakta Johan i styrelsen. Vi i styrelsen riktar också ett stort tack till Pouyan Maleki på Lerum Andersvägen 80 för hjälpen med utveckling av dessa appar.