Konstprojektet i föreningslokalen

Konstprojektet i BRF Åkantens föreningslokal på Lerum Andersvägen 5

Från midsommar och framåt har styrelsen initierat ett konstprojekt, för att göra föreningslokalen mer trevlig och intressant för alla som hyr och besöker den. I det här inlägget kommer vi att beskriva projektet och dess deltagare lite mer ingående.

Efter vattenskadan och den efterföljande renoveringen av föreningslokalen har den successivt blivit finare och mer välutrustad på olika sätt, vilket beskrivits genom vår så kallade nylansering av lokalen. En sak som saknats, är dock någon form av konst eller annan utsmyckning på väggarna, då de upplevts väldigt tomma och kala.

Då fick styrelsen idén att det skulle gå att låta lokala konstnärer i Lerum hänga sin konst i lokalen, som en så kallad ”win-win” där föreningen får en trevligare lokal och konstnärerna får exponering för sin konst. Allt utan någon som helst kostnad för föreningen.

Veckan efter midsommar togs därför kontakt med ett antal konstnärer, varav tre personer hittills har återkopplat med ett intresse för projektet. De två första har haft möjlighet att arbeta med detta nu trots högsommar och semesterperiod och idag har styrelsen glädjen att berätta att deras konst nu utgör projektets uppstart.

Första konstnären heter Jenni Eonsuu och bor i Floda. Hon presenterar sitt skapande såhär:

"När jag målar går jag alltid på känslan, en känsla av dramatik eller skönhet. Jag vill beröra dig som betraktare och köpare. Berika din upplevelse, ditt hem med en känsla som jag vill skapa i det verk jag här ställer ut. Akvarell är något naivt för mig som inte går att styra, jag måste därför helt enkelt anpassa mig efter vattnet och färgen, samt tolka dess sätt att bete sig när jag målar."

Andra konstnären heter Catharina Holmberg och bor i Gråbo. Hon presenterar sitt skapande såhär:

"I min konst ser man alltid spår av naturen som är min främsta inspirationskälla. Element från naturen blandat med surrealism förmedlar ibland det hemliga och magiska i naturen. Mina bilder är detaljrika och innehåller allt från skira blommor till tungt och mysigt mörker. Skogar och korpar är ett återkommande tema. Många av mina målningar och illustrationer drar åt goth/rock och några har hamnat på skivomslag."

Varje konstnär har fått möjligheten att hänga upp tre verk i lokalen. Det betyder att det nu i uppstarten finns sex olika verk på väggarna, tre från Jenni och tre från Catharina. Styrelsens mål är att minst en till, men gärna två till konstnärer ska få chansen att delta i projektet. Fyra samtidiga konstnärer ger alltså tolv samtidiga verk, något som känns lagom utifrån mängden ledig väggyta.

Intill varje verk finns titel, mått, teknik, övrig information samt prislapp för verket:

Vid eventuellt intresse kontaktar du konstnären direkt. Föreningen agerar inte mellanhand i några transaktioner.

Dialog förs just nu med en till konstnär, som kanske börjar hänga sina verk under augusti månad. Om du som läser detta är verksam konstnär själv eller känner någon som bor och verkar i Lerum, som kanske är intresserad – kontakta styrelsen för att starta ett samtal om det.

Är du som medlem i föreningen intresserad av att besöka lokalen och betrakta konstverken på plats? Kontakta då styrelsen så kommer vi överens om en tillgänglig och passande tidpunkt.