Att lägga till HBO Max i ditt Telia-konto

HBO är en omtyckt streamingtjänst ägd av Warner Brothers. HBO Max ersätter det som tidigare hette HBO Nordic. Tjänsten har ett gediget utbud av både film och serier, nytt som gammalt, med populära titlar som t.ex. Game of Thrones, Sopranos, Harry Potter, Sex and the City, The Wire med flera. Nedan följer en steg-för-steg-guide på hur du gör för att aktivera HBO Max på ditt Telia-konto som är kostnadsfritt för dig som medlem i BRF Åkanten i Lerum.

Uppdatering 2022-05-23:

Ser du HBO Max efter att ha loggat in på Mitt Telia, men inte har kommit igång med tjänsten ännu?

Då räcker det att trycka på HBO Max och därefter ”Aktivera”. Du måste sedan klicka dig vidare för att skapa ett konto hos HBO Max och i registreringen ange att tillgång till tjänsten sker via Tjänsteleverantör och i steget efter, ange att det går genom Telia.

När det är slutfört och du har angett din mailadress och valt ett eget lösenord, är det bara att logga in med det nya kontot och börja använda tjänsten. HBO känner av att du är Telia-kund och att du via vårt avtal, har tjänsten gratis. Därför kommer det inte att debiteras några pengar.

AKTIVERING VIA E-POST

Steg 1: Gå till din e-postinkorg (den e-postadress som är kopplad till ditt Telia-konto) och öppna det mail du fått från Telia som har ämnesrad ”HBO Max utan extra kostnad”.

Graphical user interface, text

Description automatically generated

Steg 2: Tryck på den lila knappen ”Läs mer” en bit ned i mailet från Telia, som då slussar dig vidare till Telias hemsida. Logga in med kontouppgifter eller BankID.

Tryck sedan på den gröna knappen ”Lägg till”.

Steg 3: Kontrollera uppgifterna i sammanfattningen av din order. Säkerställ att priset är 0kr för såväl engångskostnader som månadsavgift. Tryck sedan på den lilafärgade knappen ”Gå vidare”.

Steg 4: Nu möts du av en beställningsbekräftelse och ett ordernummer. Vill du se status för din beställning kan du trycka på den lilafärgade knappen ”Följ ordern på Mitt Telia”.

Steg 5: Kontrollera orderns status, tills den är slutförd. Detta brukar ta ett par minuter.

Steg 6: Så snart status är ”Slutförd” kommer du att hitta hela HBO Max-utbudet inne på Telia Play. Om du använder den fysiska digitalboxen, starta om den genom att göra den strömlös, så bör det nya utbudet finns där.