Vattenavstängning måndag 28/3

Som många medlemmar har noterat, har Lerums Kommun gått ut med information om en kommande vattenavstängning. Denna sker på måndag kväll (28/3) klockan 19:00 och pågår i nio timmar, till klockan 04:00. Nedan följer lite information från föreningen.

Vi ber våra medlemmar att ha förståelse för att detta är en extern arbetsinsats som kommunen initierat. På den lapp som satts upp i våra entréer och det SMS som gått ut, står följande information:

”Under perioden 2022/03/28 klockan 19:00 till 2022/03/29 klockan 04:00 kommer vi att spola huvudvattenledningar på Lerum Andersvägen i Lerum. Spolningen är en del av vårt underhållsarbete.

Stäng ventilen vid din vattenmätare och använd inte vattnet under tiden då underhållsarbetet pågår. Det kan leda till igensatta silar och filter i hushållsutrustning.

När arbetet är klart ber vi dig att spola ur dina kallvattenkranar innan du använder vattnet. Då får du bort eventuell luft ur ledningarna.

Vid frågor kontakta arbetsledare Anders Lund på telefon 0302-52 24 53 eller vår entreprenör Pollex på telefon 070-5983027 eller 070-5983059.

Hälsningar VA-enheten, Lerums Kommun”

Vi i styrelsen ber er att kontakta Anders eller Pollex enligt ovanstående instruktion om ni har frågor.

OBS: Vi ber er notera tre saker:

  • Det är okej att hälla upp vatten i hinkar innan klockan 19:00 och använda det vattnet för att spola/skölja i sin toalett och diskho. Det är endast blandare, spolknapp och dylikt som inte får beröras under avstängningsperioden.
  • Viktigt att komma ihåg att även vår duschbod för stambytet, våra tvättstugor och vår föreningslokal drabbas av samma avstängning. Det går alltså inte att gå dit och gå på toaletten under tiden för detta arbete.
  • Informationen om ventil vid vattenmätare kan ignoreras. Vårt vatten stängs av centralt i våra byggnader och styrelsen har bokat in externt stöd för detta. Inget du som medlem behöver tänka ytterligare på.

Vänligen,

Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *