Montering av postboxar i trapphus

Som några redan reagerat på, sker ett monteringsarbete just nu i våra trapphus. Detta är postboxar, som motsvarar de boxar som medlemmar i loftgångarna redan har fått tidigare i år. Postboxarna kommer att vara driftsatta och börja användas under första tredjedelen av oktober månad.

Syfte och bakgrund

Syftet med dessa boxar är att våra trapphus skall vara förberedda inför montering av säkerhetsdörrar. Det första steget togs i förra utgåvan av Åposten, där varje medlem får chansen att själv bekosta en ny säkerhetsdörr via ett prispressat erbjudande. Det generella bytet av allas lägenhetsdörrar kommer att ske, men det ligger flera år fram i vår underhållsplan.

Postboxarna gör det också enklare och mer effektivt för brevbärare, samt att vi slipper störas av slammer i brevinkastet och spring i trapphusen. Boxarna blir väggmonterade så att det både är handikappanpassat och lätt att städa golven.

Vad händer nu?

Du som bor i trapphus kommer att få ett kuvert i ditt brevinkast med nycklarna samt information om postboxen, hur man vänder på ”Ej reklam / Reklam tack”-skylten. Denna sätts som ”Ej reklam” från början, så får du själv vända på den om du önskar reklam i lådan. Kontrollera gärna att din/er namnlapp och lägenhetsnummer är korrekt. Om den inte är det, vänligen ta kontakt med Ferdi Asan på HSB på ferdi.asan@hsb.se så justerar han lappen i fråga enligt ditt önskemål.

Medlemmar som redan innan hösten 2022 skaffat egna säkerhetsdörrar, har också skaffat sig en extern brevlåda som sitter i trapphuset utanför lägenheten. Dessa behöver monteras ned så snart våra nya gemensamma postboxar är driftsatta.

Uppdatering 2022-10-06: Vi inväntar just nu PostNords besiktning av boxarna. Efter att det är klart, delas nycklarna ut och boxarna är officiellt i drift.

Har du frågor om våra nya postboxar? Kontakta styrelsen.