Information om tidningsåtervinningen

I detta nyhetsinlägg, beskriver vi i styrelsen situationen med vår tidningsåtervinning. Detta för att bringa klarhet i vad status är och vad som sker härnäst.

Lerums Kommun har nyligen sagt upp avtalet med Renova gällande tidningsåtervinning. Detta påverkar även oss i BRF Åkanten, eftersom de normalt sett hämtar upp tidningar i våra för ändamålet avsedda kärl i hagen utanför LA 144 samt intill föreningslokalen på LA 5.

Vi i styrelsen i BRF Åkanten har tillsammans med vår förvaltare HSB, nu handlat upp ett nytt avtal med STENA Recycling om motsvarande tjänsteleverans. Vi väntar dock i skrivande stund på att nya kärl skall levereras till oss. För att Stena skall komma åt våra två återvinningar, har de också fått iLOQ-nycklar som bereder dem tillgång dit.

Till dig som föreningsmedlem – Vänligen dröj med att återvinna tidningar och tidningspapper ett par dagar, tills vi fått ut våra nya bingar. På den här nyhetssidan kan du se status för detta. När texten nedan är grönfärgad betyder det att bingarna är levererade och det är fritt fram att återvinna. Medan den är röd, ber vi er vänligen att avvakta.

Vi tackar så mycket för ert tålamod med detta och för att ni ej slänger tidningar i felaktiga kärl eller ställer kassar i hagen i brist på bingar för ändamålet.

Status just nu: Bingar på plats, välkomna att börja återvinna era tidningar.

Uppdaterat 2022-01-28 20:42 av Styrelsen