Ändring av vårt TV-utbud från Telia

Idag fick alla Telia-kunder ett mail med ämnesraden ”Viktig information om ditt TV-innehåll”. Det innehåller följande text:

”Förhandlingar har pågått mellan oss och Viaplay Group. Vi har försökt in i det sista men Viaplay vill inte fortsätta diskussionerna och därför kommer vi inte i mål med ett nytt avtal till 30 september, något vi är uppriktigt ledsna för då det påverkar dig som kund. Det innebär att vi inte längre får erbjuda Viaplays innehåll från den 1 oktober.”

www.telia.se/tvinfo

Det som är mest relevant för oss i BRF Åkanten i Lerum är hur TV-paketet Stor påverkas. Här är den information vi i styrelsen kunnat läsa oss till:

”Det handlar om innehåll från Viaplay Group, bland annat TV3, TV6, TV8, TV10 och streamingtjänsten Viaplay samt kanaler som exempelvis V-sport, V-film och V-series.”

På frågan om kompensation för oss som nu tappar kanaler och streamingutbud, skriver de också detta:

”Om vi inte är överens den 1 oktober kommer du att få nytt tillfälligt innehåll genom SF-kanalen samt C Mores Film & Serie-kanaler med tillhörande playtjänst (värde 199kr/mån). 

Under oktober kommer vi dessutom att bjuda på huvudsändningen i UEFA Champions League vilket innefattar 2 matcher varje spelomgång (4-5 oktober, 11-12 oktober, 25-26 oktober). Du streamar matcherna på Telia Play.”

Från oss i styrelsen på BRF Åkanten i Lerum – du som medlem behöver inte göra något alls. Skulle ovanstående beslut i förhandlingen mellan Telia och Viaplay förändras, så uppdaterar vi det här inlägget med ny information. Till dess att det eventuellt sker, behöver ni alltså vara medvetna om att och varför dessa kanaler nu försvinner.

Här finns mer läsning för den som är nyfiken på detaljerna:

https://www.telia.se/privat/tv/edr/information-om-din-tv-tjanst